Östersjön behöver din hjälp!

Sitter du på en god idé för att rädda Östersjön? Nu kan du ansöka om att få stöd för ditt projekt, både gällande finansiering och kunskap. I år delar Ålandsbanken ut via Östersjöprojektet upp till 360 000 euro till projekt som bidrar till att förbättra Östersjöns tillstånd.

Tidigare år har Östersjöprojektet finansierat såväl odlingsprojekt och skolklassers projekt som mer avancerade teknologiska och digitala innovationer. Bland årets tävlingskategorier finns bl.a. Digitala innovationer, Engagerande projekt samt Juryns uppdrag, som riktas skilt till barn och unga att komma med en innovativ lösning på hur vi ska omvandla information och kunskap till handling. Förra året fick 9 projekt dela på 250 000 euro.

Vinnarna väljs ut av en jury som består av flera miljöexperter samt med hjälp av en publikomröstning. Det projektet som samlat flest röster får finansiering, och juryn kan även utse ytterligare projekt som tilldelas finansiering.

Alla idéer är välkomna!

Du som bor eller verkar i Finland, på Åland eller i Sverige kan anmäla ditt projekt. Läs mer om ansökningen här >
Ansökan bör innehålla en kort beskrivning av projektet, samt information om budget, tidsplan och kontaktuppgifter till en projektansvarig. Du väljer även vilken kategori du vill delta i. Sista ansökningsdagen är 30.9.2018.

Vi ser fram emot din ansökan!