Olympiska medaljören Tuuli Petäjä-Sirén inleder samarbete med Ålandsbanken

Ålandsbanken har ingått ett samarbete med tävlingsseglaren Tuuli Petäjä-Sirén. Genom samarbetet stödjer Petäjä-Sirén även Ålandsbankens Östersjöprojekt. Östersjöprojektet främjar kunskap om ett friskare Östersjön och finansierar goda idéer för Östersjöns framtid.

– Ålandsbanken gör ett fint arbete genom att finansiera innovationer som förbättrar Östersjöns tillstånd. Ålandsbanken är även känd för att vara en kundcentrerad och pålitlig bank, och det är ett stort nöje att inleda samarbete med dem, gläds Petäjä-Sirén.

– Tuuli är en fantastisk förebild och en naturlig förespråkare för Östersjön.  I media har hon under flera års tid uttryckt oro för Östersjöns tillstånd, och startat diskussioner om världshavens tillstånd bland annat under OS i Rio, berättar en nöjd Anne-Maria Salonius, chef för Ålandsbanken Finland.

Ålandsbankens miljöengagemang sträcker sig långt tillbaka i tiden och genom Östersjöprojektet har banken fokuserat specifikt på att rädda Östersjön.

– Att öka medvetenheten är otroligt viktigt för att skapa förändring. Genom samarbete kan vi nå en ännu större publik och engagera folk i förändringen, förklarar Salonius.

I och med sportkarriären har Östersjön även blivit Petäjä-Siréns ”arbetsplats”, och havet har betytt mycket för henne ända sedan barndomen.

– För mig är det viktigt att värna om vår fantastiska natur och att bevara dess mångfald så att även kommande generationer får njuta av den, berättar Petäjä-Sirén.

För tillfället tränar Petäjä-Sirén inför sitt fjärde OS. I årets seglings-VM som äger rum i augusti i Århus, Danmark, tävlar Petäjä-Sirén om en tävlingsplats till sommar-OS i Tokyo 2020. Ålandsbanken är med och stödjer Petäjä-Sirén på hennes resa mot karriärens andra olympiska medalj.

– Vi följer ivrigt med Tuulis resa mot OS i Tokyo och fungerar naturligtvis som stöd under hela resan, berättar Salonius.

Fakta: 

Ålandsbankens engagemang och stöd till miljöprojekt har varit en viktig del av vår verksamhet ända sedan 1997.

Hittills har Ålandsbanken hjälpt både små och stora organisationer i deras viktiga miljöarbete med nästan 2 000 000 euro.

Med hjälp av Östersjöprojektet vill Ålandsbanken uppmuntra andra organisationer till att utveckla goda idéer för att skydda naturen. Såväl privatpersoner, skolklasser som organisationer kan ansöka om stöd till sina projekt för att rädda Östersjön. Östersjöprojektets ansökningstid är återigen i full gång, och i år finansierar Ålandsbanken projekt upp till 360 000 euro. Förra året delade nio projekt på totalt 250 000 euro, varav 70 000 euro beviljades åt vinnaren för att stödja hans uppfinning som rensar havet på plastavfall och olja. Östersjöprojektet fick totalt 124 ansökningar år 2017.